17 Ocak 2010 Pazar

Asıl Hain Kim Bunu İnsanlara Soralım!



Son zamanlarda dünyanın güzide spor basınlarından olan basınımızda bir Galatasaray’a saldırma aldı başını gidiyor. Yaptıkları yalan haberleri yalanlamaktan Galatasaray resmi sitesinde normal haber okuyamaz olmuş durumdayız. Bütün bu işkenceler yetmiyormuş gibi bir de artık çok bohem eski futbolcu parçası yazarlarımıza futbolcu beğendiremiyoruz. Bu bohem amcalar (ya da amca mı desem?) sahada yerden yere vurmayı bıraktı artık futbolcularımızın karekterine ait yorumlarda yapmaya başladı, nereye nasıl ne şekilde geldiğini unutup, aslında kutsal olduğunu düşündüğümüz tüm değerleri çiğneyerek bunu yaptı..

Bu futbolcumuzun adı Hakan Ünsal.. Kendisi 1973 Sinop doğumludur. Futbol dünyamıza Karabükspor'da yaptığı çıkışla girmiştir. Henüz 21 yaşında iken 1994 yılında Galatasaray’a transfer olmuş fakat 2 koca sezon boyunca orta yapmayı bir türlü öğrenememiştir. 2 sene yatıp yuvarlanan bu şahısa, bir gün kalk git denmemiştir, parasının tek bir kuruşu bile kalmamıştır. 1996’da Fatih Hoca’nın gelişi ve yontulması gereken bir futbolcu olmasına karar vermesi üzerine bazı gelişmeler göstermiştir. Herkes idmanda düz koşu yaparken bu futbolcu durmadan binlerce orta yapmıştır idmanlarda sadece. En sonunda biraz olsun orta yapmayı öğrenince ilk onbire girmeye başlamış, kendisini göstermiştir. Galatasaray formasını terlettiği süre içerisinde bunun karşılığını para olarak, dünyada tanınarak fazlası ile almıştır. Bunların getirisi olarak 2002 yılında O’na tamda ihtiyacımız olan bir sezonda biranda bizi bırakıp iİgiltere’nin yolunu tutmuştur. Kendisi yazılarında yazdığı gibi çok fedakar olduğundan yeni yapılanan takımın yapı taşı olacağı bir zamanda bizim yerimize İngiliz ekibinin vereceği paraları düşünmüştür. Çünkü o yıllarda kulübün yıllardır biriken borçları yüzünden bir sıkışıklık içinde olduğunu hepiniz hatırlarsınız. Neyse bizi bırakıp giden bu arkadaş orada formanın pahalı olduğunu görünce kendisini hoca olarak bugünlere getiren Fatih Hoca’yı aramış, -ne olur beni kurtarın- demiştir. Fatih Hoca’nın isteği üzerine Galatasaray’lı futbolcusunu -sözde- düşünmeyen yöneticiler gidip tekrar transfer etmiştir bu futbolcuyu.. Hakan Ünsanl’ın dönüşünde ettiği teşekkür ise çok manidardır.

Hakan Ünsal- Buraya Fatih Hoca ile çalışmaya geldim. Çok mutluyum..

Bu laf o aralar aramızda tartışma konusu olmuş bir laftır. Çünkü buraya gelen futbolcu arma için forma için gelmelidir öncelikle. Hocanın kim olduğu sadece faktörlerden biridir. Şuanda hain diye yazdığı O’na göre yabancı bize göre bu armanın askerleri hiç bilmedikleri bir lige ve ülkeye giderken bile -çok mutluyum çünkü Galatasaray, Avrupa’nın en büyük takımlarından biri- diye gelmişlerdir. Bu görüşlerinden asla şaşmamışlardır, kendi ülke basınında olsun, Avrupa’nın değişik haber kanalları olsun verdikleri demeçte hep Galatasaray olgusunu öne çıkarmıştır. Galatasaray’ın büyük bir aile olduğundan bahsetmiştir. Hatta o hainler 90+ dakikada oyuna girmesine rağmen onu oyuna sokan teknik direktör bu takımın efsane bir futbolcusu olduğu için, takımın teknik direktörü olduğu için onu övmüş, -hocam ne zaman görev verirse bu forma için oynarım- demiştir. Benzer bir olay bu eski futbolcunun başına gelse düşünmek bile istemiyorum..

2005 yılında futbolu Rize’de bırakan bu arkadaş sonradan Lig tv, daha sonra da NTVspor’da yorumculuk yapmıştır. Nedense buradaki yorumlarında devamlı olarak onu bugünlere getiren Galatasaray değil de boğazın karşı yakasındaki takım gibi yorumlar yapmıştır. Anlaşılmaz bir saldırganlığın son hamlesi ise, yıllarca O’na bu paraları veren O’nu bugünlere getiren camiaya akıl almaz şekilde galiz laflar söyleyen bir insan bozuntusunun genel koordinatörlüğünü yaptığı spor servisinde, spor yazarı olarak görev yapmasıdır. Bunu yaparken içinde yıllardır beslediği kıskançlığı yazılarına dökmeye devam etmektedir.

Bu çok namuslu eski futbolcu parçası oysa geçirdiği iki kritik diz ameliyatından sonra bu kulübün kendisine nasıl sahip çıktığını nasıl unutabilir. Üstelik kariyerinin sonuna gelmiş bir futbolcu için yapılmıştır bu davranış. Şuan yazılarında hizmet ettiği camia ise yabancı kontenjanını doldurmasın diye kendisinin üst üste iki kez geçirdiği sakatlıktan sonra futbolcuyu kendi ülkesine paketlemiştir. Ve her nedense bugün Galatasaray ile dünyanın sayılı yıldızları anılırken o takım ile bu isimleri yan yana bile gelmemektedir. Çünkü bu söz konusu takımdan bir tane mutlu ayrılan yabancı yoktur son zamanlarda.

Neyse yazıyı çok uzatmanın anlamı yok ama bu eski futbolcu parçası şunu unutmamalıdır. Herkes yazı yazabilir ama herkes vizyonu kadar görüş bildirebilir ve bu görüşler insanlar tarafından bu vizyonlar içerisinde değer görür..

Ve it ürüse bile bu kervan yürür…

ultrAslan gogociga

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder