24 Ocak 2010 Pazar

GALATASARAY - Gaziantep: 1-0



Dün ertelenen Beşiktaş-İBB maçındaki İnönü Stadı'ndan ne farkı vardı bugün Sami Yen'in? Onların değil de bizim maçımız ertelenmiş olsaydı, duyarlı(!) basınımızda söylenmedik kelime bırakmazlardı. Şu sahada herhangi bir sakatlık vermeden maçı tamamlamamız, galibiyet kadar sevindiricidir.

Soğuk havaya rağmen tribünlerdeki yerini alıp, 90 dk boyunca desteğini esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Karlı zemine rağmen, maç boyunca durmayan kar yağışına rağmen beyaz formayı bize giydiren hakeme de teşekkürler! Bu hava şartlarında maç -atan alır- edasında başlamıştı, öyle de oldu.



Yeni transferlerimizden Lucas Neill ilk 11'de oyuna başlarken, Jo ise yedek kulübesindeydi. Caner'in sol kanattan yaptığı bindirmelerle maça başladık. Kewell'in sakatlığında genel anlamda tedirginlik yaşadık hepimiz. Ancak Caner'in o mevkiide kesinlikle sırıtmayacağını biliyorduk ve de bu akşam itibariyle görmüş de olduk. Maçın 32.dakikasında Gaziantep'ten Ahmet Arı, yan hakemle yaşadığı diyalog sonrası kırmızı kartı yedi. Tv görüntülerinden anladığımız kadarıyla yan hakeme küfür etmiş olmalı ki; direkt kırmızı kartı yedi.

Maçın 2.yarısında, Caner bıraktığı yerden devam ederek tabri-i caizse ''Kewell'i aratmam'' diyordu. Maçın 56.dakikasında Caner'in ceza sahasına girdiği anda yere indirilmesiyle kazandığımız penaltı atışını Nonda topu kaleciye isabet ettirerek kendisi adına formsuzluğunun devam ettiğini gösterdi. Maçın 75.dakikasında Kapalı Tribün önünden kazanılan serbest vuruşu Arda kullandı ve arka direkte bomboş pozisyonda olan Mustafa Sarp topu ağlarla buluşturdu. Sezonun ilk maçında Gaziantep'te oynanan karşılaşmada da benzeri bir gol atmıştı Mustafa, bu akşam da görevini eksiksiz yapıp, attığı golle önemli bir 3 puan kazanmamıza vesile oldu.

Yedek kulübesinde olan Jo, karşılaşmanın son yarım saatinde görev aldı. Aslına bakarsak hiç sırıtmadı, sırıtmadığı gibi de topla yaptığı deparlar, hızlı fuleler ilerisi için ümit verdi. İlk 11'de karşılaşmaya başlayan Neill de benzeri şekilde hiç sırıtmadı. Hele ki Nonda'nın bu kadar formsuz olması Jo'nun ne kadar önemli bir transfer olduğunu gösteriyor.



Maç içerisinde ön plana çıkan oyuncular; başta Caner olmak üzere Uğur Uçar, Elano idi. Aslına bakarsak takım içerisinde sırıtan 2 futbolcu vardı; Nonda ve Barış. Birisinin Barış'a futbolun sadece koşmaktan ibaret olmadığını; top kullanabilmenin, koşmak kadar önemli olduğunu öğretmesi gerekir. Nonda konusunda ise; sanırım bu saatten sonra kendisinden fazlasını beklemek polyannacılık oynamak olacaktır. Bizim için her zaman ''Anaconda Nonda'' olarak kalman dileğiyle, ne kendine ne bize daha fazla zarar vermeden yollarımızı ayırmak en hayırlısı olacaktır.

İyi ki varsın futbol..
Özlemişiz seni..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder