22 Haziran 2009 Pazartesi

Rakibimiz FC Tobol



Rakibimiz Kazakistan Temsilcisi Tobol



''UEFA Avrupa Ligi birinci ve ikinci tur kuraları bugün İsviçre’nin Nyon kentinde çekildi. UEFA Avrupa Ligi’ne ikinci turdan katılan Galatasaray’ın rakibi Kazakistan temsilcisi Tobol oldu.
Galatasaray ilk maçta rakibiyle 16 Temmuz'da deplasmanda karşılaşırken, ikinci maç ise 23 Temmuz'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak.''

FC Tobol
1967 yılında Avtomobilist ismi ile kurulan FC Tobol, 1982 yılında Energetik ismini aldı. 1990 yılında bir kez daha isim değişikliğine giden takımın adı Kustanayets olarak değiştirildi.

Henüz takımın adı yeni değişmesine rağmen 1992 yılında bir kez daha isim değişikliğine giden Kazaklar, bu sefer de Khimik adını aldı.

1995 yılında ise şu anda kullanılan FC Tobol ismine geçiş yapıldı. Sarı-siyah renklere sahip olan Tobol, maçlarını 8323 kişi kapasiteli Central Stadium Kostanay'da oynamaktadır.

- KAZAKİSTAN PREMIER LEAGUE BAŞARILARI -
Bugüne kadar Kazakistan Premier League'inde hiç şampiyonluğu bulunmayan FC Tobol, kulüp tarihinde 4 kez şampiyonluğa çok yaklaşmasına rağmen 2.likle yetinmek zorunda kaldı. ( 2003, 2005, 2007, 2008 )

Teknik direktör Dimitri Alekseevich Ogai yönetiminde 5. sezonunu geçiren Kazakistan temsilcisi Tobol, 2008-2009 sezonunda Kazakistan Süper Ligi’nin ikinci sırada tamamladı. Bu sezon ise 12. haftası geçilen ligde 20 puanla liderin 11 puan gerisinde dördüncü sırada.

- KAZAKİSTAN KUPASI BAŞARILARI -
FC Tobol 2007 yılında Ordabasy'yi 3-0 yenerek Kazakistan Kupası'nı müzesine götürdü.

- AVRUPA KUPALARI'NDA TOBOL -
* Tobol bugüne kadar Avrupa kupalarında Inter Toto ve UEFA Kupası maçları olmak üzere 18 karşılaşmaya çıktı. Bu maçlarda 9 galibiyet, 7 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan, Kazakistan temsilcisi rakip fileleri 18 kez havalandırırken, kendi kalesinde ise 16 gol gördü.

* 2003 yılında İntertoto Kupası'nda finale kadar yükselen Tobol, final mücadelesinde SV Pasching'e 1-0 ve 3-0'lık skorlarla yenilerek elendi.

* 2006 yılında ise UEFA Kupası'nda İsviçre'nin Basel takımına 1-3 ve 0-0'lık skorlarla elendi.

* 2007 yılında yeniden İntertoto Kupası'na katılan Tobol bu kupayı kazanıp UEFA Kupası'na 2.turdan katılma hakkını elde etti.

UEFA Kupası 2.turunda Polonya'nın Dyskobolia Grodzisk takımı ile eşleşen Tobol rakibine iki maçta da kaybederek UEFA Kupası'na veda etti.

* 2008 yılında UEFA Kupası ilk turunda Avusturya Wien ile eşleşen FC Tobol, ilk maçı 1-0 kazanmasına rağmen ikinci maçı 2-0 kaybederek UEFA Kupası'na veda etti.

Kura çekimin ardından Galatasaray'ın çektiği kurayı resmi sitesinde manşetine taşıyan UEFA, Kazakistan takımının çok zor bir kura çektiğini belirtti.


Hiç kimse Kazakistan takımı çıktı diye ''kardeş ülke takımı'' yakıştırması yapmasın. Bizim için Ermeniler ne ise, Kazaklar için de Türkler o. ''En iyi Türk, ölü Türk'' lafını benmsemiş bir topluluk Kazak halkı ve sadece bizim ülkemize mahsus onları ''kardeş'' diye görmek. Sert oynayacaklardır mutlaka, inşallah sakatlık belası yaşamadan bitiririz şu turu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder