10 Haziran 2009 Çarşamba

#66 || Arda Turan



Arda Turan'ı en sona bırakmak istedim. Kendisi hakkında nerden başlayacağımı, nasıl devam edeceğimi de bir türlü kararlaştıramıyorum açıkcası.

Ali Sami Yen'de objektifler ilk kez onu yakaladığında Hagi'nin attığı gole yumruk kaldıran çocuktu. Yine büyük bir tesadüftür ki; 2004-2005 sezonunda Hagi'nin teknik direktörlük döneminde ilk kez A takıma alındı.

2005-2006 sezonunda Manisaspor'a kiralık verildiğinde çoğumuz adını birkaç defa duymuştuk sadece. Şampiyonluk için yarıştığımız F.Bahçe, Manisa deplasmanına gidiyor ve maçtan 5-3 yenik ayrılıyordu. Manisa'nın attığı gollerin 2'sine asist yapan Arda Turan maçın yıldızlarından birisi oluyor, karşılaşmada sergilediği performansla o dönem yöneticimiz Adnan Polat'ın dikkatini fazlasıyla çekiyor ve sezon sonunda Galatasaray'a geri çağırılıyordu.



Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda FK Mlada Boleslav karşısında ilk maçta iki gol, bir asist kaydetmiş; oynadığı futbolla tribünleri adeta mest etmişti. İlk Şampiyonlar Ligi maçı olan Bordeaux karşılaşması 0-0 sona ererken, UEFA tarafından maçın adamı seçilmeyi başarıyordu. Daha sonra oynanan yine grup maçı olan Liverpool karşılaşmasında da ön plana çıkıyor, maçın adamı oluyordu. Deplasmanda oynanan Bordeaux karşılaşmasında ise rakibine kafa attığı için kırmızı kartla oyun dışı kalıyor, UEFA tarafından 3 maç ceza alıyordu.

Galatasaray'ımız ve Türk futbolu için yeni bir yıldız doğmuştu artık. Arda Turan sahadaki performansıyla, röportajlarında sergilediği Galatasaraylılığıyla, saha dışındaki sempatik tavırlarıyla hepimizin sevgi ve saygısını kazanıyordu.


4 Mayıs 2008 günü oynanan şampiyonlukta önemli Sivasspor maçında kariyerinin ilk hat-trick başarısını göstererek takımımızın sahadan 5-3 galip ayrılmasında önemli rol oynamıştı. Arda gün geçtikçe adını 'ölümsüzler' arasına yazdırıyor, taraftarın adeta sevgilisi oluyor, çağımızın yeni Metin Oktay'ı oluyordu. Öyle ki taraftardaki kredisi sonsuzdu Arda'nın.

''Türkiye'de Galatasaray'dan başka bir takımda oynarmısın'' sorusuna; ''Benim açıkçası ne kadar Galatasaraylı olduğum belli. Fakat büyük konuşmuyorum ama Galatasaray'dan başka Türk takımı; Allah bana o günleri göstermesin diyorum.'' diyebilecek kadar da taraftar ruhuna sahip.



"Senden daha fazla Galatasaraylı'yım diyenle uzun uzun konuşmamız gerekir. Galatasaray kaybettiğinde tribündeki Galatasaraylı kadar, belki de daha fazla üzülürüm.'' diyen Arda Turan'a biz kısaca Galatasaraylı diyoruz, siz isterseniz profesyonel deyin...



Adamsın Sipsi!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder