25 Haziran 2009 Perşembe

Genç Aslanlar da Sahaya İndi!



PAF Takımımız Sezonu Açtı



Galatasaray PAF Takımı bu sabah Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla yeni sezon hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Nedim Yiğit yönetiminde yapılan çalışmaya 28 oyuncu katıldı.

Galatasaray Futbol Akademisi Direktörü Fatih İbradı yeni sezon hazırlıklarına başlayan PAF Takımımız ve Galatasaray Futbol Akademisi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Futbol Akademisi’nin öncelikli hedefinin profesyonel takıma oyuncu yetiştirmek olduğunu belirten İbradı, “ Sezon hazırlıklarına 28 oyuncu ile başladık. Oyuncularımızdan sekiz tanesi 1990 doğumlu,15 tanesi 1991 doğumlu ve beş tanesi de 1992 doğumlu. Yine altı oyuncumuzu sezon başı hazırlıklarına katılmak üzerine profesyonel takımımıza verdik. Geçtiğimiz sezon dışarıda kiralık olarak oynayan Özgürcan ve Erhan ile birlikte sekiz oyuncumuz profesyonel takımımızda. Burada altını çizmemiz gereken bir nokta da bu oyuncuların hepsinin Galatasaray Minik Takımı’ndan yetişmesi. Bu akademideki oturmuş bir sisteme işaret ediyor” dedi.

PAF Takımının altı haftalık hazırlık döneminde; aerobik, kuvvet, dayanıklılık, esneklik, koordinasyon kapasiteli fiziksel performansı arttırıcı çalışmalar yapacağını belirten Fatih İbradı, takımın daha sonra teknik çalışmalara geçeceğini söyledi.

Fatih İbradı, PAF Takımın bu seneki kadro yapısıyla ilgili olaraksa şu bilgileri verdi. Federasyon bu sene için belirlediği statüye göre 1990 doğumlu oyuncuların PAF Ligi’nde oynayabileceğini söyleyen Fatih İbradı, “Bu oyuncular aslında mezun olacaktı. Fakat şimdi PAF Ligi’nde oynayabilecekler. Dolayısıyla geçen seneki oyuncularla birlikte alttan gelen oyuncuların oluşturduğu karma bir takımımız olacak. Şuan da 28 oyuncumuzla sezonu açtık. Altı oyuncumuzda yukarda; onların durumu net değil. Ama biz kadromuzu 23-24’e indirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Profesyonel takım teknik direktörü Frank Rijkaard ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade eden Fatih İbradı,Kendisi bizi çok iyi tanıyor. Avrupa’da da takip edilmiş bir altyapıyız. Kendisi ile bir görüşmemiz oldu. Almanya kampından önce bir görüşmemiz daha olacak. Bize çok olumlu bakıyor. Bugün Türkiye’deki organizasyonu en iyi olan altyapıya Galatasaray sahip... Önümüzde sayısal bir başarı var. Bugün Turkcell Süper Lig’e baktığımızda da profesyonel takıma en çok oyuncu veren akademiyiz” dedi.

Fatih İbradı son olarak bu sene için hedeflerinin yukarıya oyuncu vermek olduğu dile getirerek, “Tabii ki yarışmacılık insanın doğasında var. Şampiyonluğa hayır demeyiz. Ama biz önce eğitimciyiz” diye konuştu.



Bu sene PAF takımımızdan güzel şeyler bekliyorum açıkcası. Rijkaard ve ekibinin göreve gelmesi altyapımızda bulunan gençlere pozitif enerji olmuştur/olmalıdır. Formayı terinin son damlasına kadar terleten ve bu arma için canını dişine takarak mücadele eden yetenekli gençlerimiz, bu sene belki de hiç beklemedikleri anda A takımda forma şansı bulabilirler. Yeter ki çalışsınlar, yeter ki kendilerini aşsınlar. Gerisi çorap söküğü gibi gelecektir. Türkiye'de başka bir örneğimiz yok altyapı olarak. Son dönemlerde Arda Turan'ın üstün performans göstermesi, biz taraftarları hayli umutlandırdığı için genç kardeşlerimizi Ali Sami Yen çimlerinde başarıyla mücadele ederken görmek istiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder