13 Haziran 2009 Cumartesi

Veda Yazısı-1 || Morgan De Sanctis



Geçtiğimiz sezon öncesinde transfer edildiğine dair haber çıktığında, pusuda bekleyen eleştirmenler hemen başlamışlardı; ''İspanya'da yedek bekleyen kaleciyi niye transfer ediyoruz'' demelere. Sonra seni imza töreninde takım elbise ile gördüğümde çok şaşırmıştım. Belki de ilk defa bir futbolcunun imza törenine takım elbiseyle geldiğini görüyordum. Hele ki formada 26 numarayı gördüğümde; memleket ruhumdan dolayı sana ayrı bir sempati duymaya başlamıştım. İspanya'da yedek kaleci olabilirdin ancak buna rağmen İtalya Milli Takımı kadrosuna sürekli davet ediliyordun, ki seni beğenmeyenler Aykut'un 1.kaleci olması gerektiğini savunuyordu.

Sezon boyunca inişli-çıkışlı bir performansa sahiptin. Yenmeyecek golleri yedin, yenilecek golleri de çıkarttın. Önünde oynayan defans kurgusunda yaşanılan sıkıntıların bunda payı yok değildi elbette. Ama hiç bir zaman Aykut gibi çizgi kalecisi değildin. Geçen seneki gibi oturmuş bir defansa sahip olsaydık, çok daha iyi bir De Sanctis izleyeceğimize inanıyorum. Değişik saç stilinle, kirli sakallarınla, sempatikliğinle sevirdin kendini. Ali Sami Yen'de oynanan ve 0-0 biten derbinin son dakikalarında yaşanan olaylarda, genç(!) Semih'i çuval gibi silkeleyip yere fırlatman unutmayacağımız anlardan birisi bizim için artık. Tabii bir de Ankara'da oynanan Gençlerbirliği maçında yaşanan aut-korner tartışmasında rakibine attığın tokat yüzümüzde tebessümlerle gözümüzün önünden gitmeyecek.

Photobucket

Şimdilerde adın Napoli ile anılıyor. Bundan sonraki futbol hayatında başarılar Morgan. Tüm iyi niyetinle bu forma için çalıştın, mücadele ettin. Teşekkürler herşey için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder