10 Haziran 2009 Çarşamba

#19 || Harry Kewell



2008-2009 sezonu öncesi hepimiz takıma yapılacak takviyeleri merakla bekliyor, gazete sütunlarında sayfa sayfa, çarşaf çarşaf yer alan isimler arasından kendimize göre yorumlar yaparak 'şu gelse iyi olur, bu iyi olmaz' şeklinde arkadaş çevremizde tartışıyorduk. Ta ki; 03 Temmuz 2008 tarihinde GS TV'ye canlı telefon bağlantısı yapan Haldun Üstünel'in sözlerini duyana dek..

Haldun Üstünel'in telefon bağlantısıyla birlikte GS TV ekrana alt yazı olarak ''Harry Kewell Galatasaray'da'' cümlesini koyduğunda gözlerim yuvasından fırlayacaktı. Haldun Üstünel GS TV'ye yaptığı açıklamada Liverpool'un ünlü yıldız futbolcusu Harry Kewell ile her konuda anlaştıklarını söylüyor, aldığım keyiften ağzım kulaklarıma varıyordu.

"Uzun süren emekler ve çalışmalar sonucunda çok önemli bir ismi Galatasaray'a kazandırma aşamasına geldik. Avrupa futbolunun çok önemli bir yıldızını çok yakında Galatasaray forması altında izleyeceğiz ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Kendisi ile her konuda anlaştık. O da bizimle bu heyecanı birlikte yaşıyor. Bize büyük güç katacağına inandığımız, emin olduğumuz Harry Kewell Galatasaray'a ve Türk futboluna hayırlı olmasını temenni ediyorum."



Avustralya Milli Takımı ve Liverpool formalarıyla başarılar kazanan ve Avrupa futbol literatürüne ismini yazdıran isimlerden birisi olan Kewell'i, Türkiye'ye ve Galatasaray'ımıza getirmek çok önemli bir başarıydı. Taraflı tarafsız herkes Kewell'in bu teklifi nasıl kabul ettiğini merak ederken, hazımsızlık çeken rakiplerimiz ve içimizdeki muhalafet gruplar; Kewell'in uzun süredir forma giymemiş olmasını, kronik sakatlığının bulunduğunu belirterek yıldız futbolcuya ve Galatasaray'ımızın transfer başarısına gölge düşürmeye çalışmışlardı.



Performansı, sempatik tavırlarıyla sezon içerisinde sadece bizlerin değil, tüm Türkiye'nin sevgi ve saygısını kazanmış, 12 Mart 2009'da oynanan UEFA Kupası çeyrek final ilk maçında Emre Aşık'ın kırmızı kart görmesiyle takımımızın 10 kişi kalması sonucunda defansın göbeğine geçiyor, sergilediği performansla adeta bizi bizden alıyor, kendisine olan hayranlığımız gitgide artıyordu.



Sezon boyunca taraftarın her daim takdirini kazanan, her maç sevgi gösterileriyle karşılaşan Harry Kewell'in, İnönü Stadı'nda son oynanan Beşiktaş maçında attığı gol haricinde, gol attığı tüm karşılaşmaları Galatasaray'ımız kazandı.

Daha uzun seneler Galatasaray'ımızın kadrosunda yer almasını temenni ediyorum.

Harryyyyy... Haaarrrryyyy Keweeeellll...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder