14 Haziran 2009 Pazar

Veda Yazısı-5 || Cevat Güler



Resmi sitemizde henüz yayınlanmadı ancak NTVspor ilk olarak duyurdu, sonrasında da Lick TV haberlerinde izledim ve veda yazılarımın Aykut Erçetin ile son bulmayacağını anlamış oldum. Maalesef Cevat Güler ve Nezihi Baloğlu görevden ayrıldılar. Sözleşmelerinin son senesiydi her ikisinin de ve yeni sözleşme yapılmayacağı Adnan Sezgin tarafından açıklanmış. Evet -maalesef- diyorum çünkü 2007-2008 sezonunun son 6 haftasında yaşadıklarımızı, hiçbirimizin unutması mümkün değil. Unutulmayacakta..

Öyle ki; bu sezon Ali Sami Yen'de 5-2 yenildiğimiz maçta Skibbe'ye olan tepkilerden dolayı bütün stat ''Cevat Güler oleeyyy'' diye inliyordu. Keza Ankara'da oynanan ve ligde kalması mucizelere bağlı olan Hacettepe'ye 2-0 yenildiğimiz karşılaşmada da Bülent Korkmaz'a tepki vermek için taraftarlarımız aynı tezahuratı söylemişti.

Son derece mütevazi, görmüş geçirmiş ve futbolcular tarafından -Cevat Baba- diye hitap edilen mükemmel bir insandı. Feldkamp ligin bitimine 6 hafta kala ülkesine geri dönüyor, resmen bizi kaosun içerisine bırakıyordu. Takımımız o dönem antrenör Cevat Güler'e teslim ediliyordu. Kendisine o görev verilesiye kadar, çoğumuzun böyle bir isimden dahi haberi yoktu. O meşhur son 6 hafta içerisinde zorlu Sivas deplasmanında 5 golle kazanılan bir 3 puan ve Ali Sami Yen'de oynanan ve Nonda'nın golüyle kazandığımız F.Bahçe maçları da vardı.

Taraftarın gönlünde yer etmişti artık Cevat Hoca. Nasıl etmesin ki? ''Teknik direktörsüz kazanılan şampiyonluk'' lafını kullanan (bunların içerisinde kendi yöneticilerimizde var) futbol ulemaları Cevat Hoca'ya hiçbir zaman gereken önemi vermezken, kendisi hakkında söylenenlere en ufak bir tepki vermeyerek beyefendi kimliğini sergilemiştir bizler için.



Frank Rijkaard gibi dünya markası bir ismi bu takımın başına getiriyorsan, her yönüyle takımı teslim etmek zorundasın. Rijkaard doğal olarak kendi ekibiyle çalışmak istiyor ve bunda da son derece haklı. Takımımızın yeni kondisyoneri ise; Albert Roca Pujol. Kendisi 6 sene Barcelona takımında görev yapmış birisi. Cevat ve Nezihi hocalar da bu anlamda takımdan ayrılıyorlar. Kendilerine sırf vefa olsun diye de geri planda bir görev verilemezdi. Altyapıda görev teklif edildi mi bilmiyorum ancak teklif edildiyse bile Cevat Hoca'nın bu teklifi kabul edeceğini düşünmüyorum.

Bu sezon başında Anadolu'nun çeşitli kulüplerinden kendisine teklif gelmişti ve teklifleri kabul etmeyerek takımımızda kalmıştı. Bu saatten sonra gelecek her türlü teklifi değerlendireceğine ve başarılı olacağına inanıyorum Cevat Hoca'nın. Hele ki kendini teknik direktör diye lanse edip piyasada dolanan onlarca insandan çok daha iyi bir teknik direktör olacaktır.

Seni unutmayacağız Cevat Hoca. Yaşattıklarını asla unutmayacağız. 2006-2007 sezonu sayenizde unutulmaz sezonlar arasına girdi bizim için. Herşey için teşekkürler her ikinize de. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder