9 Temmuz 2009 Perşembe

Zayton Cup | Galatasaray - Wydad Casablanca: 1-0



Zayton Cup'taki 2. maçımızda Fas temsilcisi Wydad Athletic Club Casablanca ile karşılaştık. 42. dakikada Emre Çolak'ın yaklaşık 35 metreden attığı golle mücadeleden 1-0 galip ayrılarak turnuvadaki puanımızı 6'ya yükselttik. Zayton Cup'taki son maçımızı 11 Temmuz 2009 Cumartesi 21:00'de (TSİ) Alman ekibi Bayer Leverkusen ile oynayacağız.


Galatasaray

Orkun, Gökhan Zan, Ayhan, Servet, Serdar Eyilik, Mustafa Sarp, Barış Özbek, Volkan Yaman, Sabri, Erhan Şentürk, Yaser





Wydad Athletic Club Casablanca karşılaşması sonrasında bir basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Frank Rijkaard, iyi bir hazırlık maçı olduğunu belirterek, "Güçlü bir takıma karşı oynadık. Bizim için iyi bir hazırlık maçı oldu. Genç oyuncularımızla mücadele ettik. Bazı milli oyuncularımız da aramıza katıldı. İyi oynadığımızı düşünüyorum. Bu maçta takımımı turnuvanın ilk maçından daha iyi buldum. Milli futbolcuların da takıma katılmasıyla beraber performansımız daha iyiye gidecek. Takımın savunmasından memnunum. Diri bir takıma karşı mücadele ettik, hataların olması normal" ifadelerini kullandı.


PAF ligi maçlarını takip edenler için hiçte yabancı bir isim değildi Emre Çolak. Kendisini her fırsatta hissettiriyordu sahada. Ve eline geçen fırsatları iyi değerlendirmeye başladı. Hatta öyle ki; Rijkaard, hazırlık kampı çerçevesinde oynadığımız karşılaşmalarda duran topların Emre tarafından kullanılmasını istiyor. Allah nazarlardan saklasın seni Emre..

Şansal Büyüka'nın köşe yazısından bir alıntı;

-“EMRE ÇOLAK’A DİKKAT EDİN”-

Türk izleyicisi bu Galatasaray’ın Emre Çolak’ını bir taraflara yazsın. Olağanüstü bir sol ayağı var, kendine olağanüstü bir güveni var, çok iyi adam eksiltiyor, bütün duran topları kullanıyor… Kendine olan aşırı güveninden ayağında çok top tutuyor gibi geldi sadece bana. Türk futbolu olağanüstü bir yıldız kazanabilir. 15 yaşındaki çocuğa da nasihat verilmez ama Allah aşkına bu yeteneğin kıymetini bil Emre. Rijkaard da gençlere çok önem veriyor, iyi de ediyor zaten. Hollanda ekolü altyapıya önem verir geçmişten beri. Galatasaray zaten bu işleri çok iyi yapıyor. Örneğin ben Beşiktaş’ın yerinde olsam Aydın Karabulut’u vermezdim. Ben Aydın’ın çok önemli bir futbolcu olabileceğini düşünüyordum Beşiktaş’ta. Fenerbahçe’den yıllar önce bir Semih geldi o kadar. Galatasaray bu işi iyi beceriyor kardeşim.

Bu çocukta hayat var...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder