22 Temmuz 2009 Çarşamba

2009-2010 Sezonu Euroleague



Euroleague'de Rakiplerimiz Belli Oldu


Euroleague'deki rakiplerimiz Almanya'nın Münih kentinde yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Takımımız, A Grubu'nda İtalya'dan Cras Basket Taranto, Rusya'dan UMMC Ekaterinburg, Letonya'dan TTT Riga, Litvanya'dan TEO Vilnius ve İspanya'dan Ros Casares ile eşleşti.

Grubu ilk 4 sırada tamamlayan takımlar, son 16'ya kalıp eleme usulüyle yola devam edecekler.

A Grubu Maç Programı
28 Ekim 2009
Galatasaray - Cras Basket Taranto

4 Kasım 2009
Galatasaray - TTT Riga

11 Kasım 2009
Galatasaray - TEO Vilnius

18 Kasım 2009
UMMC Ekaterinburg - Galatasaray

25 Kasım 2009
Galatasaray - Ros Casares

2 Aralık 2009
Cras Basket Taranto - Galatasaray

9 Aralık 2009
Galatasaray - TTT Riga

17 Aralık 2009
TEO Vilnius - Galatasaray

13 Ocak 2010
Galatasaray - UMMC Ekaterinburg

20 Ocak 2010
Ros Casares - Galatasaray


Rakiplerimizi Tanıyalım


Cras Basket Taranto (İtalya)
A Grubu’ndaki rakiplerimiz arasında yer alan Cras Basket Taranto’yu yakından tanıyoruz. Geçen sezon FIBA Eurocup finalinde eşleştiğimiz İtalyan ekibine ilk maçta 67-55 yenilmemize rağmen İstanbul’daki rövanşı uzatmada 82-61 kazanarak şampiyon olmuştuk.

Geçen sezonki son maçımızı İstanbul’da Taranto ile yapmamızın ardından bu sezonki Avrupa maceramıza yine İstanbul’da Taranto ile başlamamız, kura çekiminden ilginç bir rastlantı.

Cras Basket Taranto, geçen sezon İtalya Ligi’nde Vanezia’yı 3-1 ile geçerek şampiyonluğa ulaştı.

UMMC Ekaterinburg (Rusya)
Son iki sezondur Euroleague’i üçüncü tamamlayan Rus ekibi, 2001’de bu turnuvanın şampiyonu olmuştu.

Euroleague’in en tecrübeli ekiplerinden biri olan Ekaterinburg, Rusya Ligi finalinde ise dünyaca ünlü Spartak Moskova’yı 2-1 ile geçerek şampiyon oldu.

Ros Casares (İspanya)
1996-2001 yılları arası hariç, yaklaşık 30 yıldır bayan basketbolunun Avrupa kupalarında boy gösteren Ros Casares, iki sene önce Euroleague’de final oynadı. Geçen sezon ise çeyrek finalde, kupanın şampiyonu Spartak Moskova’ya elendi.

Ros Casares aynı zamanda son İspanya şampiyonu.

TEO Vilnius (Litvanya)
Litvanya liginde geçen sezon namağlup şampiyon olan TEO Vilnius, 2005 ve 2006’da Euroleague’de yarı final oynadı. 1999’dan beri Avrupa arenasında aralıksız yer alan Vilnius da tecrübesiyle dikkat çekiyor.

TTT Riga (Letonya)
Ülkesinde geçen sezon final oynayan ve Cesis’e 3-0 ile yenilen TTT Riga, grubumuzda ’şampiyon’ unvanı taşımayan tek rakibimiz.

Son iki yıldır Euroleague’e katılan ve geçen sezon B Grubu’nu 5. bitirerek eleme turlarına da kalamayan TTT Riga, bu yönüyle de grubun en tecrübesiz ekibi.


** Zor bir grupta mücadele edeceğiz. Simone'nin eksikliğini hissedeceğimizi düşünüyorum ancak inşallah yanılırım. Geçen sezonun son maçı olan Eurocup finalinde yendiğimiz Taranto ile aynı grupta hem de ilk maçımızı İstanbul'da oynayacak olmamız gerçekten de ilginç bir tesadüf olarak karşımıza çıkıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder