2 Temmuz 2009 Perşembe

Leo Franco Galatasaray'da



Leo Franco Galatasaray'da


Leonardo Noeren Franco, 20 Mayıs 1977 San Nicolas – Arjantin doğumlu.

Leo Franco kariyerine ülkesinin Independiente takımında başladı. 1995-97 yılları arasında profesyonel olarak Independiente forması giyen Leo Franco, 1997'de İspanya’nın Merida takımına transfer oldu ve Avrupa kariyerine başladı.

Bir sezon La Liga ekibinde forma giyen Leo Franco, Merida küme düşünce Mallorca’ya transfer oldu. Henüz 21 yaşında olan Leo Franco bir sezon Mallorca’nın B takımında forma giydi.

1999 yılında Mallorca ile La Liga’ya tekrar dönüş yapan kaleci, ilk sezonunda 30 maçta forma giydi. 2000-01 sezonunda ise Leo Franco’lu Mallorca ligi üçüncü sırada tamamladı. Mallorca’da birinci kaleci olarak üç sezon daha oynayan Leo Franco, 2004 yılında Atletico Madrid’e transfer oldu.

Madrid ekibinde 5 sezon geçiren Arjantinli file bekçisi, La Liga’da toplam 301 maça çıktı. Arjantin milli takımının 2006 Dünya Kupası kadrosunda yer alan Leo Franco, toplam beş kez Arjantin milli takımında forma giydi.



Aylar önce ismi telaffuz edilmeye başlanmıştı. Yöneticilerimiz bu haberleri hiç bir zaman yalanlamaması transferin gerçekleşeceğinin bir işaretiydi. İnternet forum sitelerinde herkes farklı görüş belirtti bugüne kadar.. Sevinenler de oldu, kendisini kötüleyenler de.. Özellikle 2000 UEFA Kupası'nda bizden yediği 4 aşırtma golü dile getirdi çoğu muhalefet. Bana göre De Sanctis'in değişik bir versiyonu. Kalecinin göstereceği performans kadar, önünde oynayan defans oyuncularının da performansları önemli ve De Sanctis bu sene oldukça şanssızdı bu konuda. Defans bloğumuzda iskelet kadroyu bir türlü oturtamayışımız kendisinin de sonunu hazırladı.

Transferin bu tarihe kadar açıklanmama sebebi ise; Leo Franco'nun A.Madrid ile olan sözleşmesinin 30 Haziran'da sona erecek olmasıydı. Mustafa Sarp, Gökhan Zan ve Leo Franco transferlerinde bonservis bedeli ödememek bir yöneticilik başarısıdır ve bu başarıda aslan payı Haldun Üstünel ve ekibinindir. Kendisiyle 3 yıllık sözleşme imzaladık ve inşallah sözleşme süresinin sonuna kadar formamız altında başarılı maçlarını izleriz.

Hayırlı olsun Galatasarayımız için. Hoşgeldin Leo Franco..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder