2 Temmuz 2009 Perşembe

Abdul Kader Keita Galatasaray'da



Abdul Kader Keita Galatasaray'da



Fransa'nın Olympique Lyonnais kulübünde forma giyen Fildişi Sahilleri milli oyuncusu Abdul Kader Keita ile dün sabaha karşı 3 yıllığına anlaşma sağlandı. 27 yaşında ve 1.84 boyundaki kanat (sağ/sol kanat) oyuncusu 2009/2010 sezonunda Galatasaray forması giyecek.

Abdul Kader Keita kimdir?
Abdul Kader Keita 6 Ağustos 1981 doğumlu. 33 kere Fildişi Sahilleri milli formasını giyen forvet oyuncusu futbol kariyerine 1999-2000 sezonunda Africa Sports'da başladı. Daha sonra sırası ile Etoile du Sahel, Al Ain, Al Sadd, Lille ve Olympique Lyonnais takımlarında forma giydi. 1.84 boyundaki Keita, 2007-2008 sezonunda da Lyonnais'da Milan Baros ile birlikte oynamışlardı.

Kariyeri
1999-2000 Africa Sports 23 (4 gol)
2000-2001 Etoial du Sahel 22 (7 gol)
2001-2002 Al Ain 19 (6 gol)
2002-2005 Al Sadd 71 (23 gol)
2005-2007 Lille 63 (14 gol)
2007-2009 Olympique Lyonnais 52 (5 gol)



Yine.. Yine.. Yine.. Haldun Üstünel yine sessiz sedasız transfer girişimlerinde bulundu ve bugüne kadar medyada yer almayan bir isim olan Keita'yı Galatasaray'a getirme başarısı gösterdi. Haldun Abi sayesinde artık gazete ve televizyonlarda dönen transfer dedikodularını takip etmez olduk. Kimi yazarlarsa yazsınlar, kimi söylerlerse söylesinler nasıl olsa zikredilen isimlerin hiçbirisi gelmeyecek Galatasarayımıza. Biz alıştık artık sağ gösterip sol vurmalara. Haldun Abi varsa işin içinde sır gibi saklıyor görüşmelerde bulunduğu isimleri. Hatta başarılı(!) medyamız Haldun Üstünel'in Lyon kentinde olduğunu duyunca hemen yazmıştı senaryoyu; 'Govou Galatasaray'a doğru' diye.. İnşallah akıllanırlar diyeceğim ama onlar da sallama haber yapmasalar nasıl satacaklar ki gazetelerini. Siz sallamaya devam edin, biz Haldun Üstünel'i takip etmeye devam edelim.

2 sene önce Lille takımından O.Lyon'a 16m euroya transfer olmuştu Keita. O dönem Lyon ile birlikte Milan'ı peşinden koşturmuştu. Lyon'un hedefi kısa zamanda Keita'yı yüksek bir ücretle elden çıkartmaktı ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Hele son sene kendisinden beklenilen futbolundan uzak bir performans gösterdi. Buna rağmen Fransız basınının yazdığına göre Roma ve Everton kendisine talipti ve özellikle Roma'yla anlaştığı yönünde haberler yazılıp çizilmişti. Bonservis ücreti olarak 7m euro vereceğimiz ve bu ücretin 3 yılda taksit taksit ödeyeceğimiz yazılıp çiziliyor. Ne diyebiliriz ki; Allah seni başımızdan eksik etmesin Haldun Üstünel..



Ribery'nin gidişinden sonra sağ kanat sürekli devşirme adamlara emanet edilmişti. En sonunda o kanadı gerçek bir sağ kanat oyuncusu kullanacak. Keita'nın transferiyle Rijkaard'ın 4-3-3 sisteminin yürürlüğe girdiğini söylemek abes olmaz sanırım. Linderoth ve Uğur'un sakatlıktan kurtulmuş olmaları, Servet'in gitmeyecek olması, Servet'in Milli Takım'dan partneri Gökhan Zan'ın transfer edilmiş olması, Lincoln'un artık bu takımda yerinin olmadığını yöneticilerimizin de anlamış olması; bu şekilde bir ilk 11'i karşımıza çıkartıyor. Önümüzdeki sene bizi seyir keyfi yüksek maçlar bekliyor.

Hoşgeldin Keita.. Tekrar teşekkürler Haldun Üstünel..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder