9 Ağustos 2009 Pazar

Gaziantepspor - GALATASARAY: 2-3



Günlerdir süregelen maçın yayın saati tartışmaları nihayet maçın başlaması ve bitişiyle son buldu. Lick TV'nin gönlü olacak diye Gaziantep gibi bir şehirde maçı 19:30'da başlatmanın izahati olmadığı gibi; Allahsızlıktır, vicdansızlıktır yapılanlar. Keyiflerine göre insan sağlığıyla oynayan Sansar ve Doberman şimdi de çıksınlar Maraton programında sucuklu yumurta, omlet tarifi yapsınlar!



Farklı bir yapıya mı bürünüyoruz yoksa 2-3 maçlık bir olaymıdır bilmiyorum ama maçın ilk dakikalarında kurduğumuz baskı sonrasında attığımız gol(ler)le maçı kopartıyoruz ve sonrasında rölanti tempoda devam ettirip oyunu orta sahada kilitliyoruz.



Yarın belki de kimi gazeteler; ''Arda istedi böyle oldu'' tarzında başlıklar atacaktır. Ee kolay değil, 1 senedir süregelen sallamaları, salyalarını akıtarak Arda'yı bitirme psikolojileri ters tepti! Önce yönetim hem kaptanlık, hem de 10 numaralı formayı teslim etti.. Baktılar ki olmuyor, bu sefer başladılar ''bu yaşta birisine kaptanlık mı verilir'' ''Bu sorumluluğun altından kalkamaz'' ''Takımın abileri isyan bayraklarını açtı'' şeklinde suyu bulandırmaya kalktılar! Sonra hem yönetim, hem takım arkadaşları Arda'ya kol kanat gerdiler.. Arda da kendisine güvenenleri mahcup etmeyip, suyu bulandırmaya kalkan suyun karşı tarafının gazete yöneticilerine en afillisinden kapakları takmaya devam ediyor...



1 gol, 2 asist.. Atılan 3 golde de Arda Turan imzası var. Hal böyle olunca da ilk resimdeki yazı gibi başlık atmak düşüyor suyu bulandırmaya yeltenenlere!



Ligin ilk maçları her zaman tehlikeli olmuştur. Gerçi biz UEFA Avrupa Ligi'nde 2 öneleme turunda 4 maç yaptığımız için 5.resmi maçımızdı ve futbolcularımız birbirine kaynaşmaya başlamışlardı. Lige galibiyetle başlamak güzel oldu. Keita bir ara korkutsa da önemli birşeyi olmaması sevindirici.

Maçtan sonraki basın toplantısında Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard; ''Karşılaşmanın ilk 35 dakikasında biz etkiliydik, ancak sonra Gaziantepspor etkili olmaya başladı. Pas hataları yaptık, oyuncularım bir an konsantrasyonlarını kaybettiler. Bunun skordan kaynaklandığını sanmıyorum. Yorgunluk belirtileri gördüm. Ama sonuçta lige galibiyetle başlamak çok güzel'' açıklamasında bulundu.

Bu açıklamasından ziyade maçın hemen ardından tv kameralarına yansıyan aşağıdaki görüntü içimizi ısıttı. Neeskens ve Rijkaard soyunma odasının girişinde bekleyerek futbolcularımızı ve idari yönetici/görevlilerimizi tek tek tebrik etmesi alışık olmadığımız görüntülere vesile oldu.

Helal olsun Neeskens..
Helal olsun Rijkaard..
Bu yolun sonu şampiyonluk olması dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder