31 Mayıs 2009 Pazar

GALATASARAY - Türbülent: 2-1



Neymiş? Cin olmadan adam çarpmaya kalkılmazmış! Öyle değil mi Türbülent? Dün Ali Sami Yen çimlerine çıktığın andan itibaren taraftarlar neden seninle uğraştı bir düşün! Neden sana tepki gösterdiler bir düşün! Bunu yapabilirsin ama uygulamaya koyabilirmisin o konuda tereddütlüyüz!

Daha dünkü teknik direktör olarak sen bu ülkenin lokomotifi olan takımlara laf etmeye, hakaret etmeye kalkarsan karşılık olarakta hakaret işitirsin Türbülent! Geçen sene tüm ülkenin takdirini kazanmışken, bu sene neden herkes sana antipati duydu farkında bile değilsin. Öyle ki saçma sapan yorumlara devam ettin aylarca. ''şampiyon sivas, 1. kim bilmiyorum'' ''5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz, 7 yeriz 9 yeriz 8 yemeyiz'' gibi söylemlerle ne teknik direktör olursun ne de adam.




Karşılaşma öncesi Tugay Kerimoğlu için düzenlenen tören güzeldi. Tugay'ın tribüne koşusu tıpkı eski günlerdeki gibiydi.. Bu taraftar seni özlemiş Tugay..

Maça hızlı başlamış, sürekli rakibe pres yapan, topa sahip olan taraf bizdik. Nonda ve Baros ilk 10 dakikada net pozisyonları harcarken, 12.dakikada Arda yakaladığı fırsatı gole çevirip iyi futbolumuzun karşılığını erken almamıza vesile oluyordu. İlk 18 dakika içerisinde Arda'nın golü haricinde 5 net pozisyonun kaçırılması belki de Türbülent'in şansı olsa gerek. Şayet o pozisyonlar golle sonuçlanmış olsa ''5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz'' diyenlere kapağın en afillisi takılmış olacaktı.

İlk yarıda sezon boyunca görmek istediğimiz futbol sergileniyor, tabir-i caizse şiir gibi futbol oynuyorduk. Kaçan pozisyonlar saç baş yoldursa da tribünleri dolduran taraftarlar oynanan futboldan mest olmuş, sanki maç sonunda şampiyon olacakmışcasına sahadaki futbolculara hakettikleri desteği veriyordu.

2.yarıya Sivas 2 oyuncu değişikliği ile giriyor, 47.dakikada kornerden gelen ortaya Tum kafayı vuruyor skoru eşitliyordu. Yediğimiz gol dahi moralimizi bozmadığı gibi ilk yarıdaki futbolumuza geri dönüyor, atak üstüne atak yapıyor, harcadığımız pozisyonların sayısı dakikalar ilerledikçe artıyordu. 83.dakikada Arda yeniden sahne alıyor ceza sahası dışından çektiği şut Nonda'ya çarparak yön değiştirerek ağlara gidiyordu.

Golle birlikte taraftarın coşkusu artarken, Bülent hocamız 86.dakikada oyuncu değişikliğine gitti. 4.hakem tabelayı kaldırdığında 66 numarayı gösteriyor ve o an hiç abartısız tüm stat ayağa kalkmış ''Arda Turan'' tezahuratı eşliğinde alkış yağmuru başlamıştı. Bülent hoca Arda'yı ödüllendirmek için bu değişikliğe gitmiş ve çokta güzel olmuştu. Hemen ardından ise Uğur Uçar'ımızın 1,5 sene aradan sonra oyuna girmesi bu güzel gecenin önemli olaylarından birisiydi.

Bülent Korkmaz yönetiminde kazandığımız tüm maçlar tek farklı olmasına rağmen dün akşamki maça artı parantez açmak gerekiyor. İlk yarıda kaçırdığımız 10 pozisyonu bir kenara bırakırsak oynadığımız futbol deli ötesiydi. Şu futbolu 1,5-2 ay öncesi oynamaya başlamış olsaydık diye herkes iç geçirdi tribünde. Acısıyla tatlısıyla bir sezonu geride bıraktık. Bu sezon yaptığımız hataları inşallah önümüzdeki sezon yapmayız.

Biz seni hep 'Büyük Kaptan' olarak hatırlayacağız.
Yolun açık olsun Bülent hoca..
Takımdan ayrılacak futbolcularımızın da yolları açık olsun..

Türbülent is formating!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder