23 Mayıs 2009 Cumartesi

#5 || Tugay Kerimoğlu



Trabzonspor'un altyapısından yetişip, profesyonel futbol hayatını Galatasaray'da devam ettirmiştir. Avrupa kariyerine 2000 yılında İskoç kulüp Glasgow Rangers'a transfer olarak başlamıştır. 2001 yılından bu yana İngiltere'nin Blackburn Rovers F.C. takımında forma giymektedir. Tugay Blackburn'den önce İskoçya'nın Glasgow şehrindeki Rangers F.C. takımında 25 maç oynadı ve 3 gol attı. Euro 2000 ve 2002 Dünya Kupası'nda da milli takımda oynayan Tugay; 2003 yılında Türkiye euro 2004'e katılamaması ile milli takımdan kendi isteğiyle emekli oldu.

Tugay genelde orta sahada ya defansif ya da oyun kurucu olarak oynamaktadır. İki ayağını da çok iyi kullanabilen Tugay, yerini bulan uzun pasları ve uzaktan attığı isabetli şutları ile tanınır. Tugay'ın bu enerjisi son iki sezondur sözleşmesinin yenilenmesiyle ödüllendirilmiştir.

Galatasaray'da 1990'dan 1999 yılına kadar oynayan Tugay; 6 kez Türkiye Ligi şampiyonluğu, 4 kez Türkiye Kupası kazandı. Ocak 2000'de Rangers'a transfer olan Tugay, burada da İskoçya Ligi şampiyonluğunu ve İskoçya Kupasını kazandı. 2001-02 sezonunda da Blackburn'e transfer olduğunda da, ilk sezonunda İngiltere Lig kupasını kazandı.

Brad Friedel'in ayrılmasıyla birlikte takımın en kıdemlisi oldu, halihazırda oynadığı 228 Premier League maçıyla 261 maç sayısıyla kulüp tarihinin en çok maça çıkan oyuncusu konumundaki Brad Friedel'ın ve bir önceki rekorun 235 maç ile sahibi, şimdilerde Tottenham'da Harry Redknapp'ın yardımcılığını yapan Tim Sherwood'un ardından kulüp tarihinin en fazla forma giyen 3. oyuncusu konumunda.

2006 Kasım ayında oynanan Blackburn-Man Utd lig maçında Tugay iyi bir performans göstermiştir. Maçtan sonra Sir Alex Ferguson ile eski öğrencisi, dönemin Blackburn menajeri Mark Hughes aralarında konuşurlar iken Sir'den Mark Hughes'a bir soru gelmiştir: Tugay 36 değil de 26 yaşında olsun ister miydin? Mark Hughes'ün cevabı en az soru kadar çarpıcıdır: Hayır, öyle olsaydı senin takımında oynardı; ben de değil. Ferguson da bu cevabı onaylamış, ülkemiz basınına ''Tugay 10 yaş genç olsaydı, takımıma alırdım.'' şeklinde yansımıştır.




Blackburn Rovers Kulübü, yarın son kez sahaya çıkacak olan milli futbolcunun fotoğrafının yer aldığı 20 bin maskeyi taraftarlarına dağıtacak.

Tugay Kerimoğlu, 8.5 sezondur forma giydiği Blackburn Rovers takımına "maskeli" bir veda maçıyla veda edecek. Blackburn Rovers Yönetimi, gerek sahadaki başarılı performansı gerekse kişiliği ile kulübün en çok sevilen futbolcusu haline gelen Tugay’a ’teşekkür jesti’ olarak, üzerinde futbolcunun fotoğrafının bulunduğu 20 bin tane maske dağıtarak, yarın yapılacak West Bromwich Albion karşılaşmasında taraftarlara dağıtacak.

Maçın diğer ilginç tarafı, West Bromwich Albion Kulübü’nün de, yarın takımın başında son karşılaşmasına çıkacak olan teknik direktör Tony Mowbray için de maske hazırlatması. Böyle bir Premier Lig maçında ilk kez tüm taraftarlar maske takmış olacak.

Ayrıca Blackburn Rovers kulübü Tugay için özel t-shirtler bastırdı.





Başarısı, istikrarı ve de efendiliği ile Türk futbolunun saygı duyulan isimlerinin başında gelmektedir kaptanımız.. Tüm Türk futbolculara örnek olunası bir spor hayatını tercih etti ve bu ülke insanının takdirini çoktan kazandı.

Yolun açık olsun Tugay Kerimoğlu...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder