24 Mayıs 2009 Pazar

Beşiktaş - GALATASARAY: 2-1



Sezon boyunca sakatlıklardan yakasını kurtaramamış olmamızın verdiği sıkıntıyı bu maç öncesi de yaşamış; De Sanctis'i son olarak kurban vermiştik. Son maçlarda yedek kulübesinde yer alan Aykut Erçetin'in kaleye geçmesini beklerken hocamızın kullandığı insiyatifle Orkun Uşak'ın görev alacağını öğrendiğimizde şaşkınlığımız had safhaya ulaşmıştı.

U-19 milli takım kampında olan Serkan Kurtuluş'un yerine Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya'nın yerine de Mehmet Topal forma giyecekti. Bu noktada U-19 milli takımının zamansız yapılan bu kamp çalışmasının anlamsızlığına değinmeden geçmek haksızlık olur! Liglerin son 2 haftasına girildiği bir dönemde takımlarında forma şansı bulan bu genç futbolcuları kampa alarak, kulüpleri zor durumda bırakanları Allah'a havale ediyorum!

Maçın başlamasıyla birlikte korkularımızın yersiz olduğunu; topa daha çok sahip olarak, pozisyonları zorlayarak, rakibe basarak görmüş oluyorduk. Önce Arda'nın sağ kanattan ortasını arka direkte boş pozisyonda olan Kewell'in ıskalaması, ardından Baros-Sabri ikilisinin bomboş kaçırdığı pozisyonlar saç baş yoldurdu. 40.dakikada pozisyon üretmekte zorlanan Beşiktaş'ın bir serbest vuruş organizasyonunda Bobo'nun kafa şutu Mehmet Topal'ın ayağına çarparak Orkun'u kontrpiyede bırakıyor ve devreye 1-0 yenik giriyorduk.

İlk yarıdaki istekli ve baskılı futbolumuz yüreğimize su serpse de, pozisyon dahi sayılmayacak bir karambolde golü yemiş olmak canımızı sıkmıştı. Karşılaşmanın 2.yarısına da hızlı ve istekli başlayan bizdik. 48.dakikada Baros yine Rüştü ile karşı karşıya kalmış, Rüştü'nün üstüne vurarak bizi bir pozisyondan daha etmişti. Hemen 1 dakika sonrasında soldan gelişen atakta Arda'nın ortasında sağ çaprazda topla buluşan Kewell sağ ayağıyla güzel bir vuruş yaparak maça beraberliği getirdi.

59.dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş kontraatağında Yusuf topu önce Emre Aşık'tan, sonra Mehmet Topal'dan kurtarıp vuruşunu yapıyor, Orkun topu çelmesine rağmen top yeniden Yusuf'un önüne düşüyor ve son vuruşla gol oluyordu pozisyon. Sağ bekimiz Sabri her zamanki gibi yerinde olmadığı için Yusuf'u karşılama görevi stoperlerimize kalıyordu!

Son dakikalarda en azından beraberlik için yüklensekte skoru değiştiremiyorduk. Sabri'nin her zamanki anlamsız agresifliği, Orkun'un 1 sene aradan sonra neredeyse hatasız oyunu, hakemin hem Fabian Ernst'e, hem de Emre Aşık'a veremediği kırmızı kartlar maçın ön plana çıkan hususlarıydı.

Sakatlıklardan kadro kuramayacak duruma gelmemiz ve yedek kulübesindeki isimler bulunduğumuz noktayı bizlere net olarak gösteriyor; Aykut, Aydın, Mehmet Güven, Volkan, Murat Aksu, Yaser, Uğur Uçar.. Skoru değiştirebilecek düzeyde yedeklerimizin olmaması oyuncu değişikliği yapmadan maçı bitirmemize vesile oldu.

Ah be Bülent Hocam geldiğinden beri şu takıma çift forvet oynatsaydın ne olurdu be..

Yönetimimiz gidecek futbolcularla zaman kaybetmeden sezon biter bitmez yollarını ayırmalı, yeni hocamızın kısa zamanda tespit edilerek gerekli futbolcu transferleri yapılmalı, sezon öncesi hazırlık kampına tam kadro gitmeliyiz.

Bu sene yaşadığımız sakatlıklardan dolayı da Milli Takımımızın kondisyonerliğini yapan Scoot Piri ve ekibine de teşekkürü(!) borç biliriz. Euro 2008 döneminde futbolculara nasıl bir yükleme yaptıysanız, milli takıma gönderdiğimiz futbolcular hâla kendilerine gelemediler. Hepiniz Allah'ınızdan bulun!

Önümüzdeki hafta sezonun son maçı için Ali Sami Yen'de olacağız. Kaç kişi durumun farkında bilemiyorum ancak F.Bahçe ile 58'şer puandayız ve Bursa 55 puanda. Ligin son haftasında Trabzonspor, F.Bahçe'yi; Bursaspor, İBB'yi; Sivasspor da bizi yendiği taktirde 3lü averajdan dolayı UEFA Kupası'na dahi gidemeyeceğiz!

Böyle bir durumu aklımızdan dahi geçirmek istemiyoruz, zira Sivasspor'un taraftar-futbolcu-teknik direktör üçlüsünün bu sene bizim hakkımızda yaptıklarını, söylemlerini unutmuş değiliz. Herşeyden önce Galatasaray olduğumuz için kazanmalıyız ve birilerine kimin daha büyük olduğunu göstermeliyiz! Böylesine kötü giden bir sezonun ardından UEFA Kupası'na giderek teselli ikramiyemizi almalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder