18 Mayıs 2009 Pazartesi

GALATASARAY - Gençlerbirliği: 2-1



Büyük ümitlerle başladığımız 2008-2009 sezonunu hayal kırıklıklarıyla tamamlamak üzere olduğumuz şu günlerde Pazar akşamı Gençlerbirliği'ni Ali Sami Yen'de konuk ettik. Önümüzdeki sezon Avrupa Kupalarına katılarak kötü giden sezonun teselli ikramiyesini almak istiyorduk.

Geçen hafta Ankaragücü maçında yedek soyundurulup 90+1. dakikada sahaya sürülen Kewell yine yedek kulübesindeydi. 18 Şubat 2008’de oynanan Konyaspor deplasmanında sakatlanan ve dizi 3 parçaya ayrılan Uğur Uçar, tam 15 ay sonra ilk kez kadroya girmiş, kendisini Ali Sami Yen'de görmenin mutluluğunu yaşıyorduk. Bir başka sevincimiz ise Emre Güngör'ün ilk 11'de sahaya çıkmasıydı fakat bu mutluluğumuz kısa sürdü.

Karşılaşmanın 35.dakikasında yaşanılan bir pozisyonda sakatlığı nükseden Emre Güngör yerini Harry Kewell'a bırakıyordu. Emre Güngör'ün bu sezonki 5. sakatlığıydı ve sakatlıklarının tümü arka adalesinden olunca insanın aklına 'acaba sakatlığı geçmeden mi sahaya sürüldü' sorusunu getiriyor.

İlk 45 dakika için söylenecek fazla birşey yoktu sahada. Pozisyon bulamadan ilk yarıyı tamamlamıştık. Maçın devre arasında kapalı tribünün önderliğinde statta belki de maçın ilk yarısında yaşanmayan bir coşku yaşandı. Statta yapılan müzik yayını kapatılmış, taraftar hem Ali Sami Yen'i, hem de takımı özlediğini tezahuratlarla gösteriyordu.

2. yarı ilk yarıya oranla daha hızlı başlamıştı. İlk şutumuzu 55. dakikada Hakan Balta ile çektiysekte 63. dakikada Harry Kewell, 67. dakikada Barış; farkı bir anda 2'ye çıkartmıştı. Bülent Korkmaz yönetiminde ilk defa 2 farkla maç kazanacağımızı düşünürken 90+1'de Kahe maçın skorunu ilan eden gole imzasını atarak, yine tek farkla kazanma hastalığımızın devam ettiğini gösterdi.

Maçın yıldızı hiç kuşkusuz 1 gol-1asistle Harry Kewell olurken, Bülent Korkmaz kadro, oyuncu değişiklikleriyle maça yine damgasını vurmuş oldu. Galatasaray'ın başına gelirken 'taraftarın görmek istediği futbolu oynatacağım' sözünü söylemişti Büyük Kaptan.. Bizim görmek istediğimiz futbol bu ise, görmek istemediğimiz futbol nedir açıkcası merak ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder